Hosszú élettartamú Li-ion akkumulátor | Fakir Porszívó márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

Hosszú élettartamú Li-ion akkumulátor

A Li-ion (lítium-ion) az egyik legmodernebb akkumulátor, mely számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ilyen például a kis súly, a nagy teljesítmény és a hosszú élettartam. Nevét az energia tárolásáért felelős lítium-ionokról kapta.

Könnyű: Mivel a lítium a legkönnyebb fém, a li-ionos akkumulátor sokkal könnyebb a nikkelalapúaknál: A Li-ion akkumulátorok akár 40%-al könnyebbek, mint a hasonló, ám kevésbé fejlett Ni-MH akkumulátorok. A Li-ion akkumulátor felhasználásával jelentős súlycsökkenést érhetünk el egy adott porszívó esetén. 
A Li-ion energiasűrűsége háromszorosa a Ni-Cd-nak, és másfélszerese a Ni-MH-nek, ezért egy adott feszültség kevesebb cellával is elérhető, a kevesebb cella is hozzájárul a kisebb súlyhoz.

Nagy teljesítmény: A nagyobb kapacitás és cellafeszültség eredménye a lithium ion akkumulátor magas energiasűrűsége, mely következtében a lítiumion akkumulátorok nagyságrendekkel hatékonyabbak lehetnek a hagyományos Ni-Cd akkumulátoroknál.

Hosszú élettartam: A fejlesztéseknek köszönhetően az akkumulátor élettartama is jelentősen megnőtt. Egy Ni-Cd akkumulátorhoz képest közel 3x hosszabb élettartamot is elérhet. A kevesebb cella miatt kisebb a cellák egyenetlen elöregedése, ezért hosszabb használaton kívüli időszak után is képes ugyanazt a hatékonyságot biztosítani, tehát huzamosabb ideig tartó állás során sem károsodik vagy csökken a kapacitása.

Nincs memóriaeffektus: Egyáltalán nem képződnek kristályok a Li-ion akkumulátorban, így nem muszáj minden alkalommal teljesen lemeríteni és teljesen feltölteni az akkut: nem rontja az akkumulátor kapacitását, ha csak részben feltöltött állapotban megszakítjuk a töltést, vagy nem teljesen lemerített állapotban kezdjük az újratöltést.

Az alábbi modellek rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal: